De Nieuwe Ford Transit 2024

Ford Transit: verhoogde prestaties en productiviteit

25/07/2023
 • Ford Pro presenteert belangrijke upgrades die de prestaties en productiviteit van de Ford Transit, 's werelds best verkochte bedrijfswagen, verhogen. De connectiviteitfuncties van de Ford Transit- en E-Transit-modellen krijgen een uitgebreide upgrade en kunnen voortaan via Ford Power-Up draadloos worden geüpdatet. Hiervoor hoeven klanten niet langer een Ford-verdeler te bezoeken.

  Ook maakt de nieuwe software conversies eenvoudiger, terwijl bezorgers, koeriers en andere transporteurs met omvangrijke leveringen per dag het efficiënter afhandelen van de repetitieve taken kunnen waarderen. Aanpassingen aan het chassis en de automatische 8-traps transmissie resulteren in een toegenomen laadvermogen en het verbeteren van de prestaties, het rijgedrag en de efficiëntie van de nieuwe Ford Transit.2


 • Als marktleider van bedrijfswagens in Europa voor acht opeenvolgende jaren, zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten een voorsprong te geven,” zegt Hans Schep, General Manager, Ford Pro Europa. “We hebben onze toonaangevende expertise ingezet om de digitale functies, hardware en het ondersteunende Ford Pro-ecosysteem voor de nieuwste generatie Transit te verbeteren. Hiermee tillen we de productiviteit van onze klanten naar een hoger plan.


 • Ford Transit 2024 interieur
 • Verbeterde technologie als standaard

  Om klanten uit alle beroepsgroepen te ondersteunen bij het maximaal benutten van de productiviteitsvoordelen van connected bedrijfswagens, blijft Ford Pro de digitale mogelijkheden van zijn Transit en E-Transit verbeteren en uitbreiden.


 • Nieuwe functies voor 2024

  SYNC 4 communicatie- en informatiesysteem3, bestaande uit een 12-inch centraal gemonteerd touchscreen en 8-inch digitaal instrumentencluster voor een op de bestuurder gerichte, intuïtieve cabine. Inclusief Connected Navigation4 voor realtime verkeersinformatie om bestuurders te helpen routes te plannen en op schema te blijven.

  Ford’s nieuwste 5G-modem5 biedt supersnelle connectiviteit met de slimme technologieën van de Transit. Draadloze updates via Ford Power-Up zorgen voor verbeteringen van de voertuigproductiviteit zonder de noodzaak een Ford-verdeler te bezoeken.

  Delivery Assist-technologie6 automatiseert repetitieve taken bij klanten die dagelijks tot 150 leveringen doen. De technologie bespaart tot wel 20 seconden per levering. Door de (E-)Transit in Park te zetten stopt de motor, worden de alarmlichten en het alarm ingeschakeld en worden alle deuren vergrendeld die de chauffeur niet gebruikt om de cabine te verlaten of bij de pakketten te komen. Door vervolgens het rempedaal in te trappen, wordt de motor opnieuw gestart en worden de alarmlichten uitgeschakeld. Beschikbaar op E-Transit-modellen met lange wielbasis en Transit-modellen met automatische transmissie.

  Met het Ford Pro Upfit Integration System kunnen bestuurders achteraf geïnstalleerde apparatuur bedienen via het centrale touchscreen en koppelen aan Ford Pro-softwarepakketten voor monitoring op afstand. Hierdoor kan bijvoorbeeld de temperatuur bij een Transit voorzien van gekoeld laadruim nauwlettend in de gaten gehouden worden.


 • Ford Transit 2024
 • Verbeterede prestaties, efficiëntie en capaciteiten

  Een uitgebreid pakket bestuurdersassistentiesystemen die bijdragen aan de veiligheid van de bestuurder en de lading is vanaf 2024 standaard op de Transit. Het pakket omvat onder meer Pre-Collision Assist met Autonomous Emergency Braking, Lane Keeping System, Intelligent Speed Assist.6

 • Verder kan Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Intelligent Adaptive Cruise Control met Lane Centering en Stop & Go-functie optioneel worden bijbesteld. Auto Park Assist met een 360-graden camera biedt de bestuurder extra zekerheid en draagt bij aan de stilstand tijd door het verlagen van reparatietijden en verzekeringskosten.6

  Naast belangrijke softwarematige updates, introduceert Ford Bedrijfswagens ook een nieuwe 8-traps automatische transmissie voor de 2024 Transit-modellen voorzien van voorwielaandrijving. De optionele automaat zorgt voor betere prestaties, meer efficiëntie en een hogere laadcapaciteit.2 De nieuwe transmissie vergroot het GVW tot 4.250 kg en 6.000 kg treingewicht7 – een toename van respectievelijk 750 kg en 1.750 kg.

  Verder verlagen nieuwe wielnaaf- en remsystemen het gewicht met maximaal 27 kg, afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Het verbeterde ontwerp maakt bovendien het vervangen van de remblokken eenvoudiger, waarmee de onderhoudstijd met ongeveer twee uur wordt verkort. Ook nieuw zijn voor de standaarduitrusting van de 2024 Transit zijn 16-inch wielen.

  Een nieuw heavy-duty vooras is nu ook beschikbaar voor de voorwiel aangedreven modellen, waarmee het maximale draaggewicht van de vooras wordt vergroot van 1.850 kg naar 2.000 kg. Ford Pro verwacht dat vooral toepassingen zoals paardentrailers of diepladers hiervan zullen profiteren.

  Sinds de lancering in 2022 is de Ford E-Transit een leider geworden in het segment van volledig elektrische bedrijfswagens met een laadvermogen van twee ton. In zijn klasse is de elektrische Transit goed voor meer dan 50 procent van alle verkochte elektrische voertuigen in Europa.8

 • Ontdek Ford Transit  • [1] Gebaseerd op S&P Global Mobility New Registrations data CY2014-CYE 2022, die is samengesteld uit overheids- en andere bronnen en 95 procent van de wereldwijde volumes van nieuwe voertuigen in meer dan 80 landen omvat, zoals gerapporteerd in maart 2023. De volumes op basis van de Transit-familie van bestelwagens, wagens, chassis cabines en cutaways omvatten Ford Transit, Transit Custom. Transit Connect en Transit Courier niet inbegrepen.
  • [2] Officieel gehomologeerd rijbereik wordt dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd. In overeenstemming met de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). De gepubliceerde actieradius (beoogde streefwaarde volgens WLTP) kan worden bereikt met een volledig opgeladen batterij - afhankelijk van de bestaande serie en batterijconfiguratie. De werkelijke actieradius kan variëren door verschillende factoren (bijv. weersomstandigheden, rijstijl, routeprofiel, staat van het voertuig, leeftijd en staat van de lithium-ionbatterij).
   Officieel gehomologeerde brandstofefficiëntie- en CO2-emissiecijfers worden dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd. Het opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk.
  • [3] Rijd niet terwijl je afgeleid bent of handheld apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraak gestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
  • [4] Navigatiediensten vereisen SYNC 4 en FordPass Connect, gratis Connected Service en de FordPass app (zie FordPass voorwaarden voor meer informatie). Voertuigen die in aanmerking komen, krijgen een gratis 90-dagen proefversie van navigatiediensten die begint op de startdatum van de garantie voor een nieuw voertuig. Klanten moeten de proefversie van de navigatieservice ontgrendelen door het in aanmerking komende voertuig te activeren met een FordPass ledenaccount. Een jaarlijks onderhoudscontract is vereist voor verbonden navigatiediensten. Aangesloten services en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. FordPass App, compatibel met bepaalde smartphone platforms, is beschikbaar via een download. Bericht- en gegevenstarieven kunnen van toepassing zijn.
  • [5] FordPass Connect, de FordPass App en gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass Voorwaarden voor meer informatie). Connected Service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. Connected service is exclusief Wi-Fi-hotspot.
  • [6] Rijhulpfuncties zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Ze vervangen veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.
  • [7] Maximale trekkracht varieert op basis van lading, voertuigconfiguratie, accessoires en aantal passagiers. Laadvermogen beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.
  • [8] België, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Tsjechië, Turkije, Zweden, Zwitserland.


Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws