Ford Puma ST: sensaties voor uw hart en functionaliteit voor uw hoofd

24/09/2020

De volledig nieuwe Ford Puma ST past de befaamde dynamische eigenschappen van Ford Performance voor het eerst toe op het Europese segment van de compacte SUV’s.

Hij plukt de vruchten van geavanceerde sport technologieën zoals het optioneel sperdifferentieel– uniek voor dit segment – en de gepatenteerde veren met krachtverdeling. Bovendien beschikt de Puma ST over inschakelbare rijmodi, waaronder de modi Sport en – voor het eerst op een Ford Performance-model – Eco. Zo genieten bestuurders diverse keuzemogelijkheden voor een brede waaier aan rij scenario’s.De Puma ST wordt aangedreven door een 200 pk sterke 1.5 EcoBoost-motor* die hem in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u stuwt. Het geoptimaliseerde onderstel beschikt over unieke configuraties voor de torsieas, antirolstang en schokdempers. Het stuur reageert 25 procent sneller en de remmen zijn 17 procent groter dan op de standaard Puma. De speciaalontwikkelde Michelin Pilot Sport 4S-banden helpen eveneens de rijervaring van de meest wendbare Ford-SUV ooit te optimaliseren.


Echte autoliefhebbers zullen geen genoegen nemen met minder, gewoon omdat het leven een‘redelijkere’ auto vraagt. Onze topprioriteit bestond er dan ook in om de Puma ST even opwindend en capabel te maken als elk ander ST-model, zonder daarbij te raken aan de functionaliteit van de standaard Puma - verklaarde Stefan Muenzinger, Ford Performance Manager Europe.We zijn dan ook van mening de best rijdende kleine SUV ter wereld te hebben ontwikkeld. Je wordt echt één met de auto en hij heeft dat pure ST-gevoel. Een waar genot om mee te rijden.


Een nieuwe dimensie van wendbaarheid voor SUV’s


Ford Performance werkte samen met Michelin om specifieke banden te ontwikkelen die perfect zouden aansluiten bij het verbeterde onderstel van de Puma ST, zonder daarbij te raken aan het geraffineerde rijgedrag, een van de voornaamste eigenschappen van een SUV.

De Puma ST is de enge kleine performance SUV in Europa die wordt aangeboden met een sperdifferentieel dat de tractie van de voorwielen optimaliseert om het bochtgedrag te verbeteren en onderstuur tegen te gaan, in het bijzonder bij het uitkomen van een bocht. « De stuurinrichting staat in elk ST-model centraal omdat het cruciaal is voor de interactie tussen de bestuurder en de auto. De Puma ST beschikt dan ook over een uitzonderlijke stuurrespons. De directe en nauwkeurige reacties van de auto geven de bestuurder zelfvertrouwen, een cruciaal ingrediënt voor rijplezier, », verklaarde Muenzinger.

Ook de remprestaties werden geoptimaliseerd om een echte ST-ervaring te verzekeren. De Voorste remschijven werden 17 procent groter dan bij de standaard Puma: ze hebben nu een diameter van 325 millimeter vooraan en 271 millimeter achteraan. De rembooster van de PumaST is afgesteld met het oog op meer modulering, gevoel en feedback ter ondersteuning van de rij prestaties.


Krachtige, responsieve EcoBoost-prestaties


De geavanceerde, 200 pk sterke 1.5 Ford EcoBoost-benzinemotor, die werd ingewijd door de meermaals bekroonde Fiesta ST, combineert een geavanceerde turbo en hogedruk injectie met een onafhankelijke dubbele variabele kleppentiming om sportwagen prestaties te verenigen met een geoptimaliseerd verbruik.

Andere ongeziene innovaties maken de 1.5 EcoBoost-motor even redelijk als sportief. De cilinderuitschakeling van Ford was de eerste in een driecilindermotor en kan de brandstoftoevoer naar één van de cilinders van de motor automatisch onderbreken en de kleppen stilleggen wanneer de motor niet op de volledige cilinderinhoud hoeft te draaien, zoals tijdens het uitlopen of bij constante snelheden.

De Puma ST wordt aangeboden met de directe en soepele handgeschakelde zesversnellingsbak van de Fiesta ST, zij het met een ingekorte eindoverbrengingsverhouding om de sprint van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en een topsnelheid van 220 km/u mogelijk te maken. Bovendien staat hij op 19" lichtmetalen velgen met een krachtige look.Een modus voor elk humeur


De inschakelbare rijmodi dragen in ruime mate bij aan het veelzijdige karakter van de Puma ST.Van de circuit modus ‘Track’ die de prestatie-SUV configureert voor maximaal rijplezier, tot de zuinige modus ‘Eco’, die voor het eerst op een ST-model wordt aangeboden: de rijmodi passen het karakter van de Puma ST aan elk scenario of humeur aan.

• In de modus ‘Normal’ worden de motorsturing, tractie controle, elektronisch stabiliteits controle (ESC), actieve uitlaatklep en elektrische stuurbekrachtiging (EPAS)geconfigureerd om natuurlijke responsen te combineren met duidelijke feedback voor de bestuurder.

• In de modus ‘Eco’ worden de motorsturing en gasrespons afgestemd op een minimaal verbruik.

• In de modus ‘Sport’ worden de motorsturing en de gasrespons aangescherpt en worden de EPAS-instellingen bijgesteld om meer feedback en een nauwkeurigere controle af te leveren voor een snelle rijstijl. De actieve regelklep in de uitlaat wordt geopend om de sportieve uitlaat klank te versterken. De Sport-modus is onmiddellijk toegankelijk met een specifieke toets op het stuurwiel.

• In de modus ‘Track’ worden alle dynamische systemen van de auto afgestemd op de snelst mogelijke rondetijden, wordt de tractiecontrole uitgeschakeld en laat het ESC systeem meer slip toe voor een ongeëvenaard pure rijervaring.* Homologated fuel efficiency and CO2 data will be published closer to on-sale date.

Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws