Nieuwe ‘bad-ass’ Ford Ranger Raptor

De ultieme offroadpick-up!

20/06/2019

De nieuwe Ford Ranger Raptor, de taaiste en sterkst presterende versie ooit van de best verkochte pick-up in Europa is klaar om de Europese wegen te veroveren. 

Ranger Raptor

De Ranger Raptor is de allereerste ooit die ontwikkeld werd door Ford Performance voor de enthousiaste offroader in hart en nieren. De nieuwe tientrapsautomaat van Ford pakt uit met een 2.0 EcoBlue-dieselmotor, die goed is voor maar liefst 213 pk en een koppel van 500 Nm. De ultieme Ranger is geoptimaliseerd zodat het extra geschikt is voor offroaden tegen hoge snelheden en fantastische terreincapaciteiten.

“Vergeet alles wat je denkt te weten over pick-ups,” aldus Leo Roeks, Ford Performance Director, Europe. “Onze nieuwe Ranger Raptor is een ras apart: een volbloed woestijnracer en extreme lifestyle-offroader die zelfs in de lastigste werkomstandigheden niet onder hoeft te doen voor de toppers.”

Ford Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger Raptor Ford Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger Raptor

Robuust maar verfijnd

Het meest opvallende aan de Ranger Raptor is zonder enige twijfel dat je ongelofelijk ver kunt gaan op het terrein, maar toch als een miljonair kunt rijden op de verharde weg,” aldus Damien Ross, chief program engineer, Ranger Raptor, Ford Motor Company. “Alles aan de Ranger Raptor bouwt voort op het al uitstekende niveau van verfijning en functionele capaciteiten van de Ranger, en tilt alles naar een nog hoger niveau. Met de rijdynamiek en het rijplezier die hij biedt, is hij een echt uitzonderlijke en bijzondere wagen.”

De Ranger Raptor heeft ook een unieke bodembescherming voor obstakels op het terrein. De standaard beschermplaten van de Ranger onder motor en tussenbak worden aangevuld meteen nieuwe bodembeschermplaat van 2,3 mm dik hogesterktestaal (meer dan 60 procent dikke rdan de standaard bodembeschermplaat).

Specifieke afstellingen voor alle ondergronden

Het Terrain Management System van de Ranger Raptor biedt bestuurders de keuze uit zes programma's met specifieke afstellingen voor uiteenlopende omstandigheden op het terrein en de verharde weg:
 Normal: legt de nadruk op comfort, een laag brandstofverbruik en souplesse
 Sport: maakt de wagen alerter, voor een enthousiaste rijstijl op de verharde weg
 Grass/Gravel/Snow: voor een veilig en zelfverzekerd offroad rijgedrag op gladde en slechte ondergrond
 Mud/Sand: voor een optimale tractie en voorwaartse beweging op diepe vervormbare ondergronden zoals los zand en modder
 Rock: specifiek voor rotsachtig terrein tegen lage snelheid waar een vlotte handelbaarheid zeer belangrijk is
 Baja: voor sterke offroadprestaties tegen hoge snelheid, zoals in de beroemde Baja-woestijnrally

Contacteer ons

Praktische technologie bij de hand

Geavanceerde technologie die de nieuwe Ranger Raptor zowel op de verharde weg als op het terrein comfortabel en handig maakt, is onder meer het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford. Daarmee kunnen bestuurders het audiosysteem, het navigatiesysteem en gekoppelde smartphones bedienen met eenvoudige gesproken commando's. Het systeem biedt zonder meerkost Apple CarPlay en Android Auto™, en omvat SYNC AppLink om een waaier aan smartphone apps met gesproken commando's te bedienen.

Het centrale 8" kleurenaanraakscherm van het systeem kan bediend worden met knijp- enveegbewegingen, en beschikt over navigatietechnologie die volledig tot haar recht komt op hetterrein op afgelegen locaties. Ze heeft zelfs een “broodkruimelfunctie”, die een spoor achterlaat wanneer men op verkenning gaat in onbekend gebied. De geëmbedde FordPass Connectmodemtechnologiezorgt voor connectiviteit onderweg.

Contacteer onsBezoek onze showroom


Indrukwekkende styling en functionaliteit

De Ranger Raptor blijft een echt werkpaard. De gewijzigde achterbumper is voorzien van een geïntegreerde trekhaak met een sleepvermogen van 2.500 kg. De twee sleephaken vooraan kunnen tot 4.635 kg trekken, de twee achteraan zijn geschikt voor 3.863 kg. Voor de avontuurlijke weekenduitstappen werd een 1.560 mm bij 1.743 mm grootlaadbaktransportsysteem ontwikkeld voor crossmotoren of jetski's, naast gereedschap en werkmateriaal.

Het DNA van Ford Performance is overal in het interieur aanwezig, in de vorm van hoogstaand vakmanschap, harmoniërende kleuren en slijtvaste materialen geschikt voor zowel de stad als tochten in het hooggebergte. De met hoogwaardig leder en suède beklede zetels werden specifiek ontwikkeld voor een nog betere grip en een goede ondersteuning tegen hoge snelheid op het terrein, met een kussen met dubbele hardheid voor een ultiem comfort.

Ford Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger Raptor

Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws